Vochtbestrijding bij vochtproblemen

Wij lossen de vochtproblemen op in uw woning. Hier duurzame oplossingen voor opstijgend vocht, doorslaand vocht. Dichten van kelders en platforms. Herstellen van gevels. Gevelbezetting.

Oorzaken vochtproblemen zoeken.

Vochtproblemen in huis hebben nogal eens verschillende oorzaken. Opstijgend vocht, waterinfiltratie, vochtige kelder en vocht in de muren kunnen u heel wat kopzorgen bezorgen. Dit kan ongemakken veroorzaken zoals gezondheidsproblemen en overlast door insecten. Het visuele aspect van de schade verlaagt de waarde van uw woning. Elk bouwwerk moet daarom tegen vocht beschermd worden door een doeltreffende vochtbestrijding. Om tot een oplossing te komen moeten alle oorzaken onderzocht worden en nadien één voor één opgelost worden. Het is belangrijk om de juiste oorzaak te bepalen zodat er gepaste maatregelen voorzien kunnen worden. In menu hierboven een uitgebreid overzicht van mogelijke problemen. Het kan u op weg helpen bij het oplossen vocht gerelateerde problemen in uw woning.

Weg vochtproblemen in huis, begin met ventilatie!

Vocht is de grootste vijand van een huis. Het kan opstijgen in de muren, insijpelen via de kelder of zich ophopen in een vochtige ruimte zoals een badkamer, slaapkamer, keuken enz…. Meteen aanpakken is de boodschap. Ventileren is soms al een eenvoudige ingreep met aanzienlijke verbeteringen. Als vochtmoleculen tijd hebben om zich vast te nestelen in poreuze bouwdelen is het des te lastiger om nadien het gebufferde vocht af te voeren. Daarom dat een ventilatie met sturing de voorkeur geniet. Het voert het vocht af bij de productie. Vochtproblemen zorgen voor een ongezond klimaat. Vraag vandaag nog een offerte aan, alle werken met garantie. Specialist vochtbestrijding muren. Ook herstellen van platte daken.

Kwaliteit uitvoering bij vochtbestrijding van vochtproblemen

bestelwagen rodinia vochtbestrijding
Rodinia heeft 5 jaar op rij Qualibouwlabel gehaald,. CB is een organisatie die aannemers aanstuurt naar een betere organisatie van de onderneming. Wij zijn lid van het WTCB overkoepelende organisatie bouwtoezicht. Wij zijn lid van de Bouwunie. Wij hebben ATG (kwaliteitskeuring).

Condensatie vochtproblemen

Schimmel aan plafondNa het plaatsen van dubbel ramen, isoleren van het dak, kortom het luchtdichter maken van een woning is er in het gebouw plotseling geen natuurlijke ventilatie meer. Hierdoor kunnen vochtproblemen welke reeds aanwezig waren voordien plotseling zichtbaar worden. De vochtige ruimtes kunnen gedwongen geventileerd worden via een intelligent ventilatiesysteem.


Ontvochtiger – Info? klik hier

Als er opstijgend vocht of doorslaand vocht vastgesteld wordt is dit een oorzaak van vochtproductie. Het geproduceerde vocht verspreidt zich in de ruimte en nestelt zich op de koude plaatsen met schimmel als gevolg. Er zal eerst een doeltreffende behandeling noodzakelijk zijn om de oorzaak van het vochtprobleem weg te nemen.

Vochtproblemen bij spouwmuurisolatie

Doorsnede van een dragende muur en gevelmuurSpouwmuurisolatie zal geen vochtproblemen doen ontstaan als de spouwmuren op correcte wijze zijn onderzocht en de isolatie juist is geplaatst. Een woning zonder actuele vochtproblemen zal na spouwmuurisolatie ook geen vochtproblemen vertonen op voorwaarde dat de spouwmuur wordt gecontroleerd op zuiverheid en afwerking. Wanneer de spouwmuur ok bevonden is door een inspecteur, ontvangt u een inspectieverslag.

Maar toch kunnen er achteraf nog problemen ontstaan door zaken welke niet opgemerkt zijn bij de inspectie. Een inspecteur ATG spouwmuur is nml. verbonden met en betaald door de uitvoerende firma waardoor zijn oordeel gekleurd is. De inspecties zijn eerder commercieel. Indien u vochtproblemen heeft na spouwmuurisolatie kan dit meestal opgelost worden. Vraag ons advies.


Sluit Menu