Spuitkurk is een gevelafwerkingsproduct op basis van kurkgranulaten. Het biedt een esthetische en fraaie bescherming met alle voordelen van kurk.
Er is een waaier aan kleuren en de toepassingsmogelijkheden zijn zeer ruim. Spuitkurk kan worden aangebracht op gevels, muren, daken. Kan ook gebruikt worden om geluid te reduceren in hallen en ruimtes.
Kurkgranulaten worden verwerkt tot een emulsie en worden snel en accuraat op de ondergrond gespoten. Deze techniek laat ons toe om zeer efficiënt te werken, zonder evenwel in te boeten aan kwaliteit. Ontdek een ongekend comfort, rechtstreeks van de kurkboom.

Spuitkurk is een milieuvriendelijk product

Spuitkurk is gevelbekleding die erg decoratief is. Het wordt na de voorbereiding in lagen op de gevel gespoten. Spuitkurk is in verschillende kleuren en korrelgroottes beschikbaar, je hebt zelf het uitzicht van je gevel in grote mate in handen. Door de isolerende eigenschappen van kurk beschermt het jouw gevel tegen vocht en temperatuur.


Spuitkurk bescherming tegen vocht, koude, warmte.

Gevel is beschermd tegen vocht, is waterafstotend, maar blijft damp-open. Spuitkurk beklede gebouwen krijgen een bijzonder kleur en uitzicht.
Renoveren met spuitkurk is een middel om in gebouwen de ideale temperatuur te bekomen, met minder uren verwarming. Afhankelijk van de windrichting, bij een enkelvoudige muur, zijn verschillen van 5 tot 8° C tussen de buiten- en binnentemperatuur realistisch

Door weinig of slechte isolatie wordt er in veel gebouwen te veel verwarmd. Thermische gebreken worden gecorrigeerd. De binnenkant van het gebouw wordt een gezondere omgeving dankzij het wegwerken van thermische bruggen welke door interne condensatie worden veroorzaakt.

Kurk neemt nooit een negatieve temperatuur aan (ook al vriest het) en nooit opwarmen bij temperaturen van meer dan 30°C.

Onderhoud Spuitkurk

Speciaal onderhoud is niet nodig. Occasioneel vuil: Dit is makkelijk te verwijderen met een tuinslang. Bij iets hardnekkigere vervuiling kan je eventueel een neutraal reinigingsmiddel gebruiken.


Spuitkurk is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Toepasbaar op vele ondergronden zoals gevelsteen, beton, baksteen, hout, kunststof.

Onze werkwijze Werf Spuitkurk

01 Plaatsbezoek
We komen bij je thuis langs om opmeting te doen en de staat van de te behandelen oppervlakte vast te leggen.

02 Offerte Spuitkurk
Met de nodige informatie stellen we een concrete offerte voor je op. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

03 Uitvoering
We zorgen voor een uitvoering tot in de puntjes, alles conform wetgeving en aan de hand van de juiste technieken.

04 Nacontrole werf Spuitkurk
We voeren graag een laatste controle uit om er zeker van te zijn dat jouw project helemaal is zoals gewenst.

Prijzen

De investering is afhankelijk van verschillende factoren. Wat telt zijn bijvoorbeeld aan het aantal lagen dat wordt aangebracht, bij ons zijn dat vier lagen, korreldikte, de totale oppervlakte van de gevel en de bereikbaarheid ervan. De gemiddelde prijs bedraagt rond de 70 euro. Voorbereidende werken zoals herstellen van voegen, slechte geveldelen, rechten gevel niet inbegrepen.

Gevel renoveren met spuitkurk, goed idee.

 • THERMISCH ISOLEREND
 • DUURZAAM – 10 JAAR GARANTIE
 • WATERAFSTOTEND
 • ONDERHOUDSVRIJ,
 • SCHEUROVERBRUGGEND
 • ELASTISCH
 • ENERGIEBESPAREND
 • BRANDWEREND
 • 80% DAMP-OPEN
 • THERMISCHE KOUDEBRUGGEN EN VOCHTPROBLEMEN VERDWIJNEN
 • HECHTEND OP ALLE MATERIALEN zoals STEEN, HOUT, IJZER, LIJSTEEN ETC.
 • GESCHIKT VOOR INKAPSELING ASBEST
 • GELUIDDEMPEND
 • IN ALLE KLEUREN LEVERBAAR
Sluit Menu