De grootste bouwbeurs van Europa

Logo bouwbeurs Bau 2017

 

Elk jaar opnieuw in de tweede helft van januari vind de grootste bouwbeurs van Europa plaats in Munchen Duitsland.

Alle nieuwe zaken in renovatie en bouw.

Voor de liefhebbers:

http://bau-muenchen.com

Geplaatst in Geen categorie

Vocht onder oude dakbedekking

Vocht door dakWanneer dakbedekking niet op de juiste manier is geplaatst, of naar jaren van bescherming zijn beste tijd heeft gehad, kan er waterschade ontstaan aan uw dakconstructie en uw plafond. Dit kan onder andere leiden tot naar beneden vallend pleisterwerk, schimmel en loslatend isolatiemateriaal.
Kortom, slecht voor de gezondheid en de portemonnee. Het is verstandig om regelmatig uw dakbedekking te controleren op schade en het dak goed te onderhouden. Voornamelijk bij het platte dak is het raadzaam om het tweemaal per jaar goed schoon te vegen om waterschade te voorkomen. Bij een hellend dak kunnen scheuren ontstaan in bijvoorbeeld dakpannen door verschillende weersomstandigheden. Wees dus op tijd met het signaleren van dakschade zodat u grote onvoorziene kosten beperkt.

Geplaatst in Geen categorie

Vocht na verbouwing.

Schimmel aan plafond Om de kosten te drukken in het verbouwproces wordt alles zo snel mogelijk afgewerkt. In weer en wind wordt er snel doorgewerkt om de verbouwing zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Tijdens de bouwfase worden nog eens behoorlijke hoeveelheden vocht ingebracht. Beton, mortel, pleister enz….. . Het onaangename gevolg van snel verbouwen is schimmels in de woning. Op veel plaatsen gebruikt men bouwdrogers, een verspilling van energie en kosten. Drogers vreten stroom en drogen ten opzichte van de wind zeer gering. Drogen met drogers verhoogt de kosten maar valt niet op in het budget van de bouwkosten. Wie de werkelijke kost zou bijhouden verschiet zich een ongeluk. Water laten verdampen kost ruim vijf keer zoveel energie als nodig is om 100° C te verwarmen. Hier zijn dus forse besparingen te realiseren door eenvoudig de wind vrij spel te geven

Schimmels

Extreme schimmels die zich steeds meer manifesteren na verbouwing kosten niet alleen veel geld om aan te pakken maar zijn nog eens extreem ongezond. Gebouwen dienen tijdens een verbouwing zolang mogelijk windopen te zijn.

Beschimmeling een toelichting

Geplaatst in Geen categorie

Waardebepaling vastgoed vochtproblemen

Investeren in vastgoed

Herstelling van een woning of vastgoed met vochtproblemen is een investerings-kost. Het is geen weggegooid geld. Een goed onderhouden gebouw is essentieel voor de waardebepaling van een gebouw. Vroeg of laat zal u een gebouw ten gelde gemaakt worden en dan zal men de staat van de woning bekijken om een waarde te bepalen  en  niet naar de tuin, oprit, tuinhuis of andere accessoires. Natuurlijk is bij de waardebepaling de ligging een grote  indicator van de prijs maar twee identieke woningen in dezelfde straat waarvan het ene problemen heeft en het andere niet zullen een groot verschil in de verkoopprijs vertonen.

Een goede basis voor het onderhoud is het beheersen van vochtproblemen in een gebouw.

Op deze site vind u indicatief de geschatte waarde van uw woning. Immoreus

Geplaatst in Geen categorie

Leiden vochtproblemen tot ontbinding van de koop?

Verborgen gebreken vochtproblemen

Een kandidaat koper-wordt niet verondersteld  bij de bezichtiging van een huis een vochtmeter op zak te hebben en deze tegen de muren aan te duwen om deze op mogelijke vochtproblemen te inspecteren. Gelet op de aard en de omvang van de gebreken moeten de verkopers kennis van de vochtproblemen hebben gehad op het ogenblik van de verkoop. De koper mag veronderstellen dat vochtringen wijzen op oude inmiddels opgeloste problemen. Bij gebrek aan goede trouw kunnen ze zich niet beroepen op het exoneratiebeding (voo)r zichtbare  en verborgen gebreken. 

Lees verder op de website van Advocatenkantoor  Elfri De Neve :

 

Geplaatst in Geen categorie

Kwaliteit binnenmilieu.

Binnenmilieu.

Kwaliteit van het binnenmilieu is uiterst belangrijk, zeker wanneer we bedenken dat we ongeveer tot 85% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Het binnenmilieu is meestal zelfs ongezonder dan het buitenmilieu. De kwaliteit van het milieu in de woning wordt vooral bepaald door de woning zelf, bijvoorbeeld de toegepaste bouwmaterialen, bouwtechnische aspecten en ventilatie- en isolatievoorzieningen. Maar ook de manier waarop je de woning bewoont, heeft een invloed op de kwaliteit van het binnenmilieu, bijvoorbeeld hoe je ventileert. Dat noemen we bewonersgedrag.

Vocht, ventilatie, gedrag.

De belangrijkste schadelijke stoffen in huis komen van: vocht, roken, verbranding (koken op gas, keuken- en badgeisers zonder afvoer, allesbranders en open haarden, bouw- en inrichtingsmaterialen, doe-het-zelf-activiteiten, schoonmaak- en bestrijdingsmiddelen.

Geplaatst in Geen categorie