Vochtmeters bij analyse vochtproblemen

Een vochtmeter meet de vochthoeveelheid in muren en vloeren. Rodinia beschikt over verscheidene betrouwbare vochtmeters. Men dient in elk geval de correcte vochtmeter te hanteren afhankelijk van de specifieke omstandigheden, zo niet, zal men onjuiste meetresultaten bekomen.

Vochtmeter voor zachte materialen en hout

Voor zachte materialen en hout beschikken wij over een gespecialiseerde vochtmeter die twee pinnen bevat en met de pinnen in het hout of ander materiaal geduwd kan worden. Wanneer de pinnen in het materiaal aanwezig is wordt de geleiding gemeten.

Vochtmeter voor hardere bouwmaterialen

De vochtmeter met pinnen voor zachte materialen en hout kan niet optimaal ingezet worden bij hardere ondergronden zoals tegels, beton, bakstenen, natuurstenen enz. omdat de pinnen niet in het materiaal aangebracht kunnen worden. Hiervoor beschikken wij over andere vochtmeters die voor hardere bouwmaterialen geschikt zijn. De uitkomst zal een indicatieve waarde zijn waar onze deskundigen mee kunnen vergelijken of de materie vochtig, nat of droog is en in hoeverre het bouwmateriaal al vocht opgenomen heeft. Hierdoor weten wij welke bakstenen en andere hardere bouwmaterialen er vocht vasthouden zodat er een diagnose gesteld kan worden.

Vochtmetingen in de praktijk

Maar al te vaak wordt vastgesteld dat vochtdiagnoses worden uitgevoerd zonder enige deskundige achtergrond. Een vochtmeter is niet de enige tool om uw vochtprobleem deskundig te onderzoeken. Het voornaamste is dat de onderzoeker over de nodige kennis beschikt om het schadepatroon op correcte wijze te analyseren. In bepaalde gevallen zal het gebruik van een vochtmeter geen enkele meerwaarde geven. De resultaten van onderzoeksinstrumenten dienen op correcte wijze te worden geïnterpreteerd, zo zullen bepaalde metingen worden beïnvloed door de aanwezigheid van metalen of geleiders in de muur. Bepaalde metingen worden ook beïnvloed door de aanwezigheid van hygroscopische zouten.

Sluit Menu