Vochtbestrijding - vocht onder de vloer

Image

Vocht onder vloeren

Vochtproblemen onder natuurstenenvloer

Natuurstenen kunnen gaan opzwellen en afschilferen doordat het binnenvloeiende water oplosbare zouten bevat die opdrogen en uitkristalliseren. De uitkristalliserende oplosbare zouten kunnen net onder de vloertegeloppervlakte tot 10 maal het oorspronkelijke volume innemen zodat er serieuze vochtproblemen ontstaan. Natuurstenen die afschilferen zijn indicators die u erop wijzen dat er een onderliggend vochtprobleem aanwezig is. In dit geval is het vaak zo dat de chape met water is verzadigd. Wanneer de vloer verzakt of gescheurd is, is het goed mogelijk dat er een derde onderliggende oorzaak aanwezig is zoals lekkende aan- en afvoeren.

Vochtproblemen onder parketvloer

Kwakkelende parketplanken wijzen u op een onderliggend vochtprobleem en hierbij is ook vaak de chape met water verzadigd. Wanneer er door het aanwezige vocht onder het parket een houtzwam is gevormd zullen er verschillende nadelen tevoorschijn komen. De houtzwam kan de draagbalken helemaal opeten zodat de kans op een instortende vloer groot wordt. Wanneer u een muffe geur, losliggende plint of een vruchtlichaampje opmerkt, is de kans groot dat er een houtzwam aanwezig is. Wat u voorlopig kan doen is voor een goede ventilatie van de kelder of kruipruimte zorgen, want schimmels zijn totaal geen voorstanders van tocht.

Vochtproblemen onder het laminaat

Laminaatvloeren die kwakkelen of krullen wijzen op onderliggende vochtproblemen.

Wegnemen van het vochtprobleem onder de vloer

Eerst moet de correcte oorzaak van het vochtprobleem verholpen worden zodat er geen sprake meer kan zijn van schade en negatieve verschijnselen. Hier kan rodinia u bij verder helpen. Wij zullen hierbij alles in het werk stellen om het vochtprobleem dat onder de vloer aanwezig is weg te nemen, zodat u nadien terug volop van een vochtvrije vloer kan genieten. Vochtproblemen aan uw vloer kunnen ook gerelateerd zijn aan een onderliggende kruipruimte.

Vraag offerte

Straat, nr,
Stad/Gemeente