Scheuren in muren en gevel, gevaarlijk !

muur scheuren

Scheuren zijn veelal het gevolg van bouw- of constructiefouten of van een veranderingen in de constructie bijvoorbeeld. Het kunnen spouwankers zijn die gaan roesten. In sommige gevallen zijn ze in het geheel niet aangebracht of op de verkeerde plek geplaatst.

scheuren_muur (4)

De dakconstructie is te zwaar voor de dragende muren of het gewicht daarvan is niet gelijkmatig genoeg verdeeld. Vloeren kunnen op termijn een zodanige druk op een (buiten)muur uitoefenen dat die de spanning niet meer verdraagt met scheurvorming als gevolg.

scheuren_muur (3)

Het kan zijn dat een deur- of raamkozijn de neerwaartse druk van de muur niet langer kan weerstaan. Temperatuurverschillen kunnen ook een oorzaak zijn. Verhitting of afkoeling of een te grote onbalans tussen de binnen- en de buitentemperatuur berokkenen dan schade door het optreden van spanningsverschillen.

scheuren_muur (1)

Scheuren duurzaam herstellen.

Wanneer actie ondernemen? Dat moet een specialist uitmaken, maar in veel gevallen is het simpel: hoe eerder hoe beter. Muurchade herstelt niet uit zichzelf, zal in principe alleen maar verergeren. Herstellen is de boodschap. Verval is progressief: de kosten nemen toe, naarmate er langer wordt gewacht met ingrijpen, wordt herstelling duurder.

Met moderne, innovatieve technieken kunnen wij de muur herstellen.

Herstellen muurscheurenscheurherstel 1 (5)
scheurherstel 1 (6)scheurherstel 1 (4)
scheurherstel 1 (8)images18
scheurherstel 1 (3) scheurherstel 1 (2)
Sluit Menu