Rodinia kop website

Opstijgend vocht behandelen

muur die is geinjecteerd met gel tegen opstijgend vocht
Injecteren van muren

Metselwerk dat in contact staat met de bodem, is onderhevig aan opstijgend vocht. Het is zinloos de sporen van opstijgend vocht te verbergen achter een laag verf, cement of aluminiumfolie. Na enige tijd worden de vochtplekken toch weer zichtbaar, en aan het oorzakelijke probleem heeft u niets gedaan.

Bij nieuwbouw plaats men een horizontaal waterdicht membraan op het metselwerk boven de vloerpas en zo wordt de vocht-opstijging onderbroken. Het membraan tegen opstijgend vocht herkend u aan de zwarte kleur en zit meestal in de eerste voeg boven uw vloer. Dit noemt men de vloerpas.

Bij gebouwen ouder dan 40 à 50 jaar is deze vochtkeringslaag niet aanwezig of is de vochtkeringslaag verstorven. Indien er opstijgend vocht is bij nieuwe gebouwen heeft men waarschijnlijk te maken met een fout in de bouwconstructie.

Werkwijze behandelen opstijgend vocht – duurzame oplossing.

Er wordt een rij gaatjes geboord met een onderlinge afstand van 10 cm, met een diameter van 13 mm, met een horizontaal of zigzag patroon.
Daarna wordt door middel van een pomp onder lage druk vochtwerende producten ingespoten tot er een verzadiging optreedt. Zo alleen bekomt men een optimaal resultaat.

Capillaire werking in de poriën van poreuze materialen zoals bakstenen

Capillaire opstijging kan in poreuze materialen plaatsvinden. Meestal bevatten deze materialen poriën die met elkaar verbonden zijn. Langs deze verschillende poriën kan het water zich verplaatsen. Daar bakstenen poreuze materialen zijn kan het water dat in de baksteen aanwezig is zich in de poriën van de baksteen verplaatsen en dit van de grote naar de kleine poriën toe. Meer hier. 

Werkingsprincipe injecteren tegen opstijgend vocht

Het injecteren gebeurt onder lage druk met vloeistoffen of pasta’s. Wij gebruiken geen milieuvervuilende producten, onze producten die conform zijn met de nieuwe milieuwetgeving, wat betreft het verbod op gebruik van solventen in de bouwnijverheid (2008). De microsiliconen dringen diep door tot in de fijnste poriën van het metselwerk. Hierdoor ontstaat een optimale verzadiging. Er treed een reactie op tussen de aangebrachte microsiliconen en het aanwezige silicium, waarbij een onomkeerbare verbinding ontstaat. Deze siliciumverbinding vormt een ononderbroken vochtwerende zone. Dit stopt dan ook opstijgend vocht definitief. Op de werken heeft u 30 jaar garantie.

Producteigenschappen injectie opstijgend vocht

Microsiliconen-oplossing
– hoog penetratievermogen
– oplosmiddelvrij dus milieuvriendelijk.
– langdurig werkzaam (onomkeerbare siliciumverbinding)