Rodinia kop website

Plat dak herstellen? Renoveren of vernieuwen.

dakwerker met veiligheidshelm zoekt klanten, werken in vertrouwen

Welkom bij Rodinia Bouwsite, dé experts in het herstellen en renoveren van platte daken! Met onze unieke dienstverlening bieden we u een ongeëvenaarde keuze aan aannemers en technieken.

Waarom genoegen nemen met één optie als u bij ons toegang hebt tot een netwerk van ervaren aannemers? Of het nu gaat om bitumineuze dakbedekking, EPDM, groendaken of een andere techniek, wij hebben de specialisten in huis om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Onze teams staan klaar om uw plat dak te herstellen en te renoveren met de meest geavanceerde methoden en materialen. Of het nu gaat om lekkages, veroudering of andere problemen, wij bieden de oplossing die uw dak nodig heeft, met kwaliteit en duurzaamheid als kernwaarden.

Kies voor Rodinia bouwsite en laat ons u helpen bij het herstellen en renoveren van uw platte dak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek de mogelijkheden die wij bieden!

Onze kwaliteitsaannemers onderhouden en herstellen platte daken. Zij doen dat op een veilige manier. Uiteraard zijn ze ook thuis in de afwerking van dakranden. Ze informeren u graag over de voor- en nadelen van de verschillende systemen.

Bijhorende isolatiewerken worden ook uitgevoerd. Koepels plaatsen is geen probleem.

Herstellen plat dak – voorbeelden

Oog voor detail bij plaatsen van plat dak.

Plat dak herstellen Gent

Reclame eso bouw dakwerken

Bent u op zoek naar een aannemer in Gent voor het herstel van uw plat dak? Dan bent u bij Eso Bouw aan het juiste adres. Eso Bouw is een klein, familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar ervaring heeft met het herstellen van platte daken in Gent. Zij zijn gespecialiseerd in het gebruik van de juiste materialen en technieken om uw dak weer waterdicht en betrouwbaar te maken.

Hun vakmensen zijn ervaren en hebben een liefde voor hun werk. Zij nemen de tijd om uw dak zorgvuldig te inspecteren en de juiste reparatiemethode te bepalen. Zij werken snel en efficiënt, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw dak.

Diensten herstel van platte daken in Gent, waaronder:

  • Lekkages herstellen
  • Dakbedekking vervangen
  • Isolatie aanbrengen
  • Dakgoten schoonmaken
  • Dakraam plaatsen

Zij geven u graag een vrijblijvende offerte voor het herstel van uw plat dak in Gent. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Waarom Eso Bouw kiezen?

Er zijn veel aannemers in Gent die platte daken kunnen herstellen. Maar waarom Eso Bouw kiezen? Hier zijn een paar redenen:

  • Een klein, familiebedrijf met veel ervaring in het herstellen van platte daken in Gent.
  • Zij gebruiken hoogwaardige materialen en technieken die zijn afgestemd op de Gentse klimaatomstandigheden.
  • Snel en efficiënt, zodat u zo vlug mogelijk weer kunt genieten van uw dak.
  • Zij zijn gevestigd in Gent en kunnen daarom snel en gemakkelijk bij uw dak komen.

Aandachtspunten bij een plat dak herstellen.

Wanneer u woning een plat dak heeft zijn er verschillende punten die u zelf kan nakijken.
Hemelwater kan via diverse delen van de constructie zich een weg naar binnen banen: Opkanten, afvoeropeningen, afvoerreservoirs enzovoort.

dakwerken dildem-stokkem

1 – Infiltratie hemelwater via de opkanten

De opkanten tegen een opgaande muur of dorpel moeten minimaal 10 cm hoog zijn vanaf het afgewerkte dakvlak, water ondoorlatend zijn en op een waterkering die in de muur aangebracht is (op dit niveau gedurende de ruwbouw) aangesloten zijn. Opkanten dienen waterdicht aangesloten te zijn en een adequate hoogte te hebben.

2 – Hemelwater insijpelen via tapgat

Een tapgat mag niet omhooggetrokken zijn want dit zal plasvorming tot gevolg hebben zodat het gat niet goed zijn werk kan uitoefenen. Wanneer u een lek rond het tapgat opmerkt kan de oorzaak van de afvoeraansluiting afkomstig zijn.

Via een vuistregel kan u bepalen welke diameter de regenafvoer moet hebben: diameter van de regenafvoer = een minimale diameter van 100 mm per 80 m² dakoppervlak. De diameter van de regenafvoerbuizen moeten minimaal overeenkomen met de diameter van de afvoeropening (het tapgat).

3 – Reiniging van goten en afvoeren

U kan best goten, afvoerbakjes en afvoeren tijdig reinigen (+- 2x/jaar) zodat deze voor geen verstoppingen kunnen zorgen.

4 – De hellingsgraad van een plat dak

Een plat dak is een horizontaal dak. Een plat dak heeft een hellingsgraad van maximaal 8 graden. Bij een hellingsgraad groter dan 8 graden spreekt men van een hellend dak. De hellingsgraad heeft het vermogen om regenwater van het dak af te laten lopen. Wanneer een plat dak geen hellingsgraad heeft zou het zware regenwater blijven liggen en tot lekkages leiden. Minieme plassen kunnen echter geen kwaad.

5 – Resterende check-punten.

De hoeken, naden en de dakhuid

Hoeken bestaande uit lood of zink moeten zeker van een waterdichte afwerking genoten hebben. Bij slecht weer en stormweer bestaat de mogelijkheid dat regenwater achter iedere openstaande naad geblazen wordt. Voornamelijk aan de kant van het zuidwesten tot het noordwesten kan dit drastische gevolgen teweeg brengen. Als er spanningen op uw dakhuid aanwezig zijn, dan kan dit betekenen dat het waterdichtingsmembraan niet goed bevestigd werd in de randzones. Door het ontstaan van de verouderingskrimp zal de dakhuid op de randen en de afvoeren gaan trekken. Na tijdsverloop zal de dakhuid scheuren zodat er lekkages ontstaan.

Hoe een plat dak herstellen d.h.z.?

Dakwerker DRT Melle, platte en hellende daken

Het herstellen van een plat dak is een belangrijke taak die zorgvuldig moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het dak in goede staat blijft en waterdicht blijft. Als het dak niet regelmatig wordt onderhouden, kan het beginnen te lekken en schade veroorzaken aan de structuur van het gebouw.

Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om een plat dak te herstellen:

1 – Voorbereiding: Voordat je begint met het vernieuwen van het dak, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. Zorg ervoor dat je een stevige ladder hebt om op te klimmen en dat je geschikte werkkleding en veiligheidshandschoenen draagt.


2 – Verwijder het oude dakbedekkingsmateriaal: Gebruik een schep of een hark om het oude dakbedekkingsmateriaal van het dak te verwijderen. Maak het dak grondig schoon en verwijder eventuele oneffenheden of oneffenheden.


3 – Repareer eventuele beschadigingen: Als er beschadigingen zijn aan het dak, moeten deze worden gerepareerd voordat je het nieuwe dakbedekkingsmateriaal aanbrengt. Gebruik dakbedekkingslijm of dakbedekkingskit om eventuele scheuren of gaten te repareren.


4 – Plaats een nieuw dakbedekkingsmateriaal: Er zijn verschillende soorten dakbedekkingsmateriaal beschikbaar, zoals rubber, bitumen of EPDM. Kies het materiaal dat het beste past bij de specifieke behoeften van het dak. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het aanbrengen van het nieuwe dakbedekkingsmateriaal.


5 – Voeg een afwateringssysteem toe: Als laatste stap moet je ervoor zorgen dat het dak goed kan afvoeren. Voeg eventueel een afwateringssysteem toe, zoals een dakgoot of een afvoerpijp, om ervoor te zorgen dat het regenwater van het dak af kan vloeien.

Het vernieuwen van een plat dak kan een tijdrovende en arbeidsintensieve taak zijn. Als je niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken, overweeg dan om een professioneel dakdekkersbedrijf in te huren om het werk voor je te doen. Ze hebben de