Rodinia kop website

Wat leer je van een helpdesk?

De helpdesk. Een verdrietige zoektocht naar menselijk contact.  Een plek waar je naartoe gaat als je hulp nodig hebt. Maar is dat wel zo? Of is het een plek waar je naartoe gaat om je frustraties af te reageren op een onpersoonlijke chatbot?

Beoordeel firma’s op hun helpdesk.

In de digitale wereld is het steeds moeilijker om contact te maken met echte mensen. We communiceren via e-mail, chat en sociale media. Maar deze vormen van communicatie zijn niet hetzelfde als een gesprek met een echte persoon. Ze missen de menselijke touch.

Dit is ook te merken aan de helpdesks. Veel helpdesks worden tegenwoordig bemand door chatbots of personen die gewoon de boodschap aannemen. Chatbots zijn computerprogramma’s die kunnen praten met mensen. Ze kunnen vragen beantwoorden en informatie geven. Maar ze kunnen niet echt begrijpen wat je doormaakt. Personen welke een boodschap aannemen zijn getraind in 1 onderwerp en hebben meestal geen kennis van het bedrijf in wiens naam ze de telefoon beantwoorden.

Wanneer je met een onpersoonlijke helpdesk praat, krijg je vaak het gevoel dat je met een robot praat. De helpdesk kan je vragen beantwoorden, maar men kan je niet echt helpen. Dit kan frustrerend zijn. Je hebt een probleem en je wilt dat iemand je helpt. Maar in plaats daarvan krijg je een onpersoonlijke helpdesk die je niet kan helpen. Dit is een van de redenen waarom helpdesks zo’n verdrietige plek zijn. Het is een plek waar je naartoe gaat om je frustraties te ventileren bij een onpersoonlijke contact.

Maar het hoeft niet zo te zijn.  Echte helpdesks bestaan nog.

webdesign benelabor, website maken laptop

Er zijn nog steeds helpdesks waar je terecht kunt voor echte hulp van een echte persoon. Deze helpdesks worden bemand door mensen die verstand hebben van het product of de dienst waar je hulp bij nodig hebt.

Deze mensen kunnen je echt helpen. Ze kunnen je vragen beantwoorden, ze kunnen je informatie geven en ze kunnen je zelfs op beuren als je het nodig hebt.

Werk met firma die het ernstig met u meent.

Informeer naar de helpdesk vooraleer in zee te gaan met een firma. Als je later hulp nodig hebt, is er een helpdesk waar je terecht kunt voor echte hulp van een echte persoon.  Een echte meerwaarde voor de klant.

De kracht van echt menselijk contact

Er is iets magisch aan echt menselijk contact. Wanneer je met een echte persoon praat, kun je je emoties delen. Je kunt je zorgen delen. Je kunt je vreugde delen.

Een echte persoon kan je begrijpen. Hij kan je helpen. Dit is waarom helpdesks zo belangrijk zijn. Helpdesks zijn een plek waar je terecht kunt voor echte hulp van een echte persoon.

Tips om sneller antwoord te krijgen van de (mail)helpdesk!

De basis voor een goed antwoord ligt in veel gevallen bij diegene die de vraag stelt. Een goede vraag stellen is belangrijk en helpt enorm bij het snel oplossen van het probleem. Het bevat een duidelijke omschrijving van het probleem en geeft de juiste informatie aan de ontvanger.

Wat heb je al gedaan?

Wanneer je al eerdere stappen hebt ondernomen om het probleem op te willen lossen, dan is het handig dit ook aan te geven. Zo voorkom je dat je een antwoord terugkrijgt met informatie die al bekend was. Je vermijdt frustraties van een dubbel of uitgesteld antwoord, een voordeel voor beide partijen.