Koptekst website rodinia

Gevel afwerken, werkwijzen.

Mensen denken er meestal niet over na om de buitenmuur of de gevel(s) van hun woning op te knappen, te laten herstellen of te onderhouden. De gevel bepaalt nochtans een groot gedeelte van de uitstraling van het gebouw en dus ook de waarde.

Daarom is een gevel afwerken een must bij ouderdomsverschijnselen. Buiten het mooie aanzicht van uw gebouw, beschermen de gevels ook nog eens de binnenkant van uw huis tegen vocht en kou. Mocht u zien dat uw bestaande oude gevel gebreken vertoond is het tijd voor een gevelrenovatie.

Gevel bezetten met crepi

Bij een gevelrenovatie kiezen voor bezetten is een slimme manier om de gevel van een gebouw op te knappen. Het gebouw krijgt een volledig nieuwe uitstraling.

Crepi gevelbepleistering is een populaire keuze omdat dit materiaal het mogelijk maakt om de gevel te bezetten met allerlei verschillende kleuren. U kunt het bovendien aanbrengen op verschillende soorten ondergronden. Hierdoor is gevelbepleistering voor bijna iedereen een optie. Hiernaast is crepi gevelbepleistering af te werken op verschillende manieren. Om deze reden wordt deze manier van gevel afwerking ook vaak gekozen tijdens nieuwbouwprojecten.

Voorbereiding 

Om crepi gevelbepleistering aan te kunnen brengen moet u de ondergrond eerst voorzien van lagen cement. Deze lagen worden aangebracht nadat eventuele reparaties zijn uitgevoerd. De cementlagen dienen als bescherming tegen weersomstandigheden. Als de cementlagen zijn aangebracht dan wordt de crepi aangebracht. U kunt kiezen voor twee verschillende soorten. Een gevelexpert adviseert graag over welke soort het beste is voor uw gevel. Zo bent u gegarandeerd van een eindresultaat dat volledig naar wens is. 

Kunstharspleister als crepi

Kunstharspleister bestaat uit een combinatie van kunsthars en siliconen. U kunt dit goedje dun aanbrengen, waardoor het een populaire keuze is bij het bezetten van gevels van nieuwbouwwoningen. Kunsthars is goed bestand tegen vuil, mos, algen en krassen, maar is door de dikte niet geschikt voor gevels die oneven of beschadigd zijn. U kunt kunstharspleister het beste laten reinigen door een professionele partij. Een gevel expert weet als geen ander hoe hij of zij de gevel op een veilige en bovenal waarneembare manier reinigt. 

Minerale crepi voor stenen gevels

Minerale crepi bestaat uit natuurlijke materialen, waardoor de crepi zeer milieuvriendelijk is. Deze substantie kunt u dikker aanbrengen en is daardoor goed geschikt voor alle soorten gevels. U kunt deze soort dus ook gerust aanbrengen op oneven gevels. Minerale crepi droogt snel op na een flinke regenbui waardoor het risico op vochtplekken en waterschade minimaal is. Het periodiek laten reinigen van bezette gevels zorgt ervoor dat de gevels zo lang mogelijk mooi en fris blijven. 

Crepi met steenmotief

Imitatie steenmotief is een afwerking waar door middel van het nabootsen van voegen, het motief van bakstenen gevormd wordt in een pleisterlaag door het indrukken van mallen in de verse mortel. Na het uitharden van de mortel wordt een baksteen motief bekomen. De mortellaag is aangebracht op isolatie, die op zijn beurt is aangebracht op de buitengevel. Het motief van bakstenen in de mortel zal worden afgewerkt met verf, kalei, crepi. De mallen zijn ontwikkeld door DIMK.

De kosten van een gevel bezetten

Een exacte prijs is niet te bepalen zonder informatie over de gevel. Daarom is het verstandig om vrijblijvende offertes op te vragen bij gevel experts die goed kunnen inschatten wat de gemiddelde kosten van een gevel bezetten worden. De offerte is gebaseerd op factoren als de oppervlakte van de gevel, de huidige staat van de gevel en uw persoonlijke voorkeuren. Als er bijvoorbeeld reparaties uitgevoerd moeten worden voordat de gevel bezet kan worden, dan heeft dit invloed op de hoogte van de uiteindelijke factuur. Daarom komen gevel experts graag bij u op bezoek om de gevel te inspecteren. Op basis van een grondige inspectie wordt er een uiteindelijke offerte gemaakt. Benieuwd naar wat het kost om uw gevel te bezetten? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan bij een gevel expert in de buurt.

Gevel steenstrips

Steenstrips zijn gevelstenen die gezaagd worden waardoor alleen de voorzijde van de steen overblijft. Deze gevelbekleding is eenvoudig te plaatsen en kan bovendien direct op de gevel geplakt worden. Het plakken van deze strips gebeurt met een speciale lijm.

Het plaatsen van gevel steenstrips begint bij een goede voorbereiding. Gevel experten zorgen
ervoor dat de buitenmuur in goede staat is voordat zij de steenstrips aanbrengen. Na het vastlijmen worden de tegels met een voegmortel gevoegd, waardoor de gevel een authentieke uitstraling krijgt.

Het is belangrijk om de strips hierbij waterpas te plakken voor een optimaal eindresultaat. Daarom trekken expert houten profielen waartussen metselkoorden worden gespannen.


Steenstrips op een gevel met een luchtspouw


Als er een luchtspouw aanwezig is dan is het belangrijk om de luchtspouw volledig luchtdicht
te maken. Hierdoor is er geen luchtbeweging meer in de muur, waardoor de muur beter
geïsoleerd raakt. U doet dit door de kieren en gaten te dichten voordat de steenstrips op de
gevels worden aangebracht. Het is mogelijk om de spouw te isoleren voorafgaand aan het plaatsen van de steenstrips.

Steenstrips op een gevel zonder spouw


Als er geen spouwmuur achter de gevel zit, dan kunt u het wooncomfort verhogen door te
investeren in isolatiepanelen. Deze panelen kunnen met vijzen bevestigd worden aan de gevel.
Als de vijzen goed vast zitten kunnen de steenstrips op de gevels worden gelijmd en tot slot
worden afgewerkt met een mooie voeg. Kiest u voor natuursteen? Dan is het aan te raden om
ook te investeren in een coating waarmee de steenstrips beschermd worden tegen
weersomstandigheden.

Imitatie steenmotief

Imitatie steenmotief is een afwerking waar door middel van het nabootsen van voegen, het motief van bakstenen gevormd wordt in een pleisterlaag door het indrukken van mallen in de verse mortel. Na het uitharden van de mortel wordt een baksteen motief bekomen. De mortellaag is aangebracht op isolatie, die op zijn beurt is aangebracht op de buitengevel. Het motief van bakstenen in de mortel zal worden afgewerkt met verf, kalei, crepi. De mallen zijn ontwikkeld door DIMK.

Gevel bekleding

De gevel bekleden kan met verschillende materialen die elk een unieke uitstraling geven aan een gebouw. Van hout tot metaal en van spuitkurk tot cement: in 2022 is het mogelijk om de gevel te bekleden met verrassende combinaties. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Een gevel expert kan u als geen ander adviseren over welk materiaal het beste voldoet aan uw verwachtingen. 

De gevel bekleden met hout

Als u voor houten gevels gaat dan is hardhout de beste keus. Hardhouten gevels hebben een lange levensduur, mits u ze goed onderhoud. Omdat hout op den duur gevoelig wordt voor houtrot, is het nodig om de gevels regelmatig te behandelen met beits of een nieuwe verfbeurt. Schakel een expert in om de gevels te onderhouden. Zo kunt u langer van de hardhouten gevels genieten en hoeft u voorlopig niet te investeren in het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Om houten gevels te plaatsen bent u gemiddeld € 75 tot € 120 per vierkante meter kwijt. 

De gevel bekleden met leien 

Een groot voordeel van een gevelrenovatie met leien is dat dit type bekleding weinig onderhoud nodig heeft. Kunstleien worden gemaakt uit een mix van cement en vezels.

Het materiaal gaat zeer lang mee. Dit is een once in life time investering. Leien kunnen in allerlei verbanden gelegd worden waardoor je een zeer unieke gevel kan creëren. Het geeft een zeer strak uiterlijk aan uw woning.

Leien op een gevel monteren is een topinvestering.

De gevel bekleden met sandwich panelen

Sandwichpanelen kan u vlot en eenvoudig aanbrengen. U kan een aantrekkelijke gevel creëren, zonder afbreuk te doen aan energiebesparing, geluidsisolatie en brandveiligheid. De panelen zijn ideaal voor blinde zijgevels en bijgebouwen.

Sandwichpanelen met een luchtdichte voeg maakt thermisch verantwoord bouwen mogelijk.

Andere metalen gevelbekleding bestaat onder andere uit materialen als RVS, zink, koper en aluminium. Door voor deze gevelbekleding te kiezen geeft u het gebouw een industriële look die u niet snel kunt veranderen. Het nadeel aan metalen gevelbekleding is namelijk dat het lastig overschilderbaar is. Metalen gevelbekleding kan in combinatie met een goed geïsoleerde muur zorgen voor geluidsisolatie en vereist bijna geen onderhoud. Deze gevels hoeven niet overgeschilderd te worden en zijn eenvoudig schoon te maken met een plumeau of de tuinslang. Metalen gevels kosten gemiddeld € 50 tot € 150 per vierkante meter.

De gevel bekleden met sidings

Geef je huis een tijdloze gevel met Sidings. Sidings zijn geschik zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Sidings zijn eenvoudig te plaatsen en het vraagt weinig onderhoud.

Gevel renoveren met sidings geeft je een volledig gebouwschil in één materiaal en één kleur. Het heeft een mooie hedendaagse uitstraling. Sidings laten plaatsen verzekeren u van een lange levensduurte aan uw investering, sidings zijn gemaakt van vezelcementplaten.

 

Gevel schilderen

Gevelrenovatie, schilderen. Onze natuurlijke stijl/smaak veranderd om de 7 jaar. Het is daarom goed mogelijk dat u het interieur of uw tuin al eens of meermaals heeft gewijzigd. De gevel schilderen wordt echter vaak achterwege gelaten. Toch kan dit ervoor zorgen dat de woning een hele nieuwe uitstraling krijgt.

Een gevel schilderen met de juiste verf  

Om een gevel te schilderen is het belangrijk om voor muurverf te kiezen die speciaal ontwikkelt is voor de buitenmuren. Speciale gevel verf voorkomt namelijk dat vocht in de muren trekt, maar zorgt er tegelijk voor dat het vocht dat al in de muren zit kan ontsnappen. Het verven van uw gevel draagt hierdoor ook bij aan het voorkomen van vochtproblemen. Kies voor verf van hoge kwaliteit of schakel een professionele partij in voor het schilderen van de gevels. Zo weet u zeker dat de klus op een veilige manier gebeurt en het eindresultaat naar wens is. 

Kaleien

U kunt de gevel ook laten kaleien. In dit geval wordt de muur bekleed met kalkpleister, waardoor de gevel tegen weersomstandigheden wordt beschermd. Kalkpleister ademt, waardoor kaleien in principe hetzelfde effect heeft als schilderen. Als u de muren laat kaleien dan kunnen beschadigingen en oneffenheden gecamoufleerd worden. Een herhaling van kaleien is om de 5 tot 10 jaar nodig om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Het kost gemiddeld € 25,- per vierkante meter om muren te laten kaleien. 

Andere manieren om de gevel te upgraden

Als u de uitstraling van de gevel helemaal wilt veranderen door bijvoorbeeld zichtbare bakstenen te camoufleren. Dan is cementeren een goede optie. Hierbij wordt er een dunne cementlaag op de gevel aangebracht, zodat de bakstenen onzichtbaar gemaakt worden. Het is ook mogelijk om de gevel te veranderen door te kiezen voor een nieuwe gevelbekleding. Onze professionals adviseren u graag over welke gevelbekleding het beste aansluit bij uw wensen en voorkeuren. Neem contact op voor advies! 

De gemiddelde kosten van een gevel laten schilderen 

Hoeveel het kost om de gevel te laten schilderen is afhankelijk van een paar factoren. Allereerst speelt de prijs van het soort verf mee. Dit is weer afhankelijk van de ondergrond waarop de verf terecht komt. Hiernaast worden er kosten per vierkante meter gerekend. Het eindresultaat hangt echter niet alleen af van de verfkeuze en werkwijze. Het begint allemaal met een goede voorbereiding. Daarom is het verstandig om het schilderen van de gevel over te laten aan een professionele partij die ervaring heeft met verschillende ondergronden. 

Benieuwd naar wat het kost om de gevel te laten schilderen bij een gevelrenovatie? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Gevel voegen

Muur hervoegen

Het hervoegen van de gevel is soms nodig om de buitenmuur te herstellen. U kunt ook kiezen voor nieuwe gevel voegen omdat u de uitstraling van uw woning of bedrijfspand wilt veranderen. In elk geval is het verstandig om een professional in te schakelen die ervaring heeft met het voegen van gevels.

De gevel voegen vraagt om specifieke vaardigheden

Als de voegen van de buitenmuur beschadigd zijn dan is het in de meeste gevallen nodig om al de voegen te herstellen. Als u dit niet doet dan gaat er energie verloren en krijgt u last van tocht- en vochtproblemen. Dit zorgt ervoor dat het wooncomfort omlaag gaat en dit wilt u voorkomen. Om de gevel voegen te kunnen herstellen of vervangen, worden deze uitgehakt met een mechanische beitel. Met een compressor ontstaat er vervolgens ruimte om nieuwe voegen aan te brengen. 

Het is ook mogelijk om de voegen uit te slijpen. De dikte en het materiaal waar de voegen van gemaakt zijn bepalen wat de beste methode is om de voegen te verwijderen. Het risico op beschadiging van de gevelstenen speelt ook een rol bij het bepalen welke methode het beste is. Kiest u de verkeerde methode dan is de kans op beschadigingen groot en riskeert u onnodige reparatiekosten. Schakel daarom liever een voeger expert in voor het vervangen van de gevel voegen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat de voegen van een gevel vervangen kunnen worden is het nodig om voorbereidingen te treffen. De voorbereidingen beginnen bij het verwijderen van losse delen van het voegwerk. Als de schade minimaal is dan is het soms mogelijk om de voeg te laten repareren. Er zijn een paar signalen waar u op kunt letten om te achterhalen of de voegen van uw woning of gebouw hersteld moeten worden. Kies voor het herstellen van de voegen als: 

  • de voegen van de buitenmuur afbrokkelen
  • u merkt dat de voegen poreus worden 
  • de voegen zacht aanvoelen 
  • u het gebouw een hele nieuwe uitstraling wilt geven

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies van een gevelexpert.

Impregneren en reinigen voor een optimaal resultaat

Het vervangen of repareren van de voegen is een klus waarvan het resultaat pas echt zichtbaar is als de gevel gereinigd en geïmpregneerd is. Door de gevel te reinigen wordt vuil op een effectieve en veilige manier verwijderd. Hierdoor krijgt het gebouw een nieuwe en frisse uitstraling. Na het reinigen is het verstandig om de gevel ook te impregneren. Bij het impregneren brengen onze experts een beschermlaag aan op de stenen van de gevel. Dit zorgt ervoor dat vuil zich in de toekomst minder goed hechten aan de stenen van de buitenmuur. Het impregneren van de buitenmuur zorgt er ook voor dat weersomstandigheden minder effect hebben. 

Impregneren of hydrofoberen zorgt ervoor dat water niet in de muur kan trekken, maar van de stenen afloopt. Impregneren kan hierdoor waterschade voorkomen en heeft tegelijkertijd een isolerend effect. Het voegen, reinigen en impregneren kan met elkaar gecombineerd worden. U bespaart kosten door alles in één keer aan te pakken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies van een gevelexpert bij u in de buurt. 

Gevel reinigen

De gevel reinigen moet vroeg of laat gebeuren om hardnekkige vlekken te voorkomen. Kies voor kwaliteit en geniet het hele jaar door van schone gevels voor de beste prijs! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en laat uw gevel reinigen door kundige professionals. 

Gevelreiniging voor uw woning 

Gevelreiniging voor uw woning kan het huis een hele nieuwe uitstraling geven. Het zorgt er bovendien voor dat de kwaliteit van de gevel hoog blijft. Gevels krijgen veel te voortduren. Weersomstandigheden zorgen na verloop van tijd voor erosie. Daarom is het verstandig om gevelreiniging te combineren met een bescherming in de vorm van impregnatie of een coating. Zo zorgt u ervoor dat de gevel goed beschermd blijft en verlengt u de levensduur van de gevel zo lang mogelijk. 

Gevel zelf reinigen

Kies er liever niet voor om de gevel zelf te reinigen. Als u schadelijke reinigingsmiddelen kiest, dan is het mogelijk dat de gevel beschadigd raakt. Hiernaast is het vaak niet veilig om een gevel met een flinke hoogte zelf schoon te maken. Schakel daarom een professionele firma in die uw woning weer een frisse en nieuwe uitstraling kan geven op een veilige manier. 

De gevel laten impregneren

Door de gevel te impregneren krijgt het gebouw weer een nieuwe uitstraling. Het laat de gevel stralen en het verlengt de levensduur van de gevel. Impregnatie is het aanbrengen van een beschermlaag op de gevel, waardoor vochtopname wordt geminimaliseerd. Hierdoor blijft de gevel zo droog mogelijk waardoor mos en algen geen kans krijgen om op te hopen. 

De laag die wordt aangebracht laat waterdamp door, waardoor het vocht uit de muur kan trekken, maar niet naar binnen. Dit zorgt er ook voor dat de woning beter geïsoleerd is, waardoor de energierekening op de korte en lange termijn omlaag gaat. Hiernaast zorgt de beschermlaag ervoor dat de gevel minder onderhoud nodig heeft. 

De gevel reinigen van uw bedrijfspand

Het bedrijfspand of uw kantoor is het visitekaartje van uw bedrijf. Het is daarom belangrijk om de gevel zo schoon mogelijk te houden. U voorkomt dat mos, kalk, algen en roet zich op de gevel ophopen door met enige regelmaat te investeren in professionele gevelreiniging. Zo zorgt u ervoor dat de bedrijfsgevel er als nieuw uit ziet, zonder dat u zelf de ladder op hoeft om de gevel te reinigen.  

Met een duurzame schoonmaakmethode worden de gevels van uw bedrijf door één van onze professionals gereinigd. Zij hebben de kennis én ervaring om als geen ander in te schatten welke schoonmaakmethode het beste werkt op de gevel van uw bedrijf. Afhankelijk van het soort vuil, het materiaal waar de gevel van gemaakt is en de staat van de gevel kiezen zij een methode waarmee de gevel efficiënt en veilig schoongemaakt wordt. 
Blaas nieuw leven in de gevel van uw bedrijfspand of kantoor en vraag direct een vrijblijvende offerte voor gevel reiniging aan. 

Professionele firma of plaatser nodig? Nu offerte aanvragen

Aanvraagformulier

Laat dit veld blanco