Koptekst website rodinia

Waarom een ventilatie systeem plaatsen?

U merkt dat ventilatie-industrie booming is. Maar waarom verbouwen mensen nog steeds huizen zonder ventilatoren te plaatsen? Waarom worden bestaande woningen niet voorzien van goede ventilatiesystemen en systemen waarmee je kunt ventileren? Wat zijn de voordelen van ventilatie en ventileren? Wat levert het u op? Wij beantwoorden enkele vragen en laten zien hoe je het probleem van onvoldoende ventilatie in huis kunt voorkomen. Hier leert u over het verschil tussen passieve ventilatie en actieve ventilatie, hoe u binnenlucht kunt regelen en meer! Het belang van goede ventilatie kan je niet onderschatten. Lucht moet goed kunnen circuleren. Dat is goed voor ons lichaam en zo blijven we gezond.

Een goed geïsoleerd maar niet voldoende geventileerd huis? Dan krijg je gegarandeerd problemen door slechte luchtcirculatie. Het is nadelig voor de luchtkwaliteit en je gezondheid. Door goed te ventileren kun je dit soort problemen voorkomen. Hoe kan je goede ventilatie bereiken zonder al te veel warmteverlies?

Wanneer er helemaal geen ventilatie in de woning aanwezig is, zal de luchtvochtigheid, CO2 gehalte en fijnstofpercentage in de woning stijgen. Dit is geen goed klimaat om in te leven.

Wanneer er maximaal geventileerd wordt zoals voorgeschreven staat in de ventilatienormen van bijvoorbeeld residentiële gebouwen, dan zullen bovenstaande nadelen niet meer aanwezig zijn of worden deze tot een minimum beperkt. Daarom is het van belang om voor een goede ventilatie in de woning te zorgen. Hierbij moet dus ook gelet worden dat er niet té overdadig geventileerd wordt.

Welke ventilatie systemen zijn er?

Systeem A = Natuurlijke toevoer – Natuurlijke afvoer

Systeem B = Geforceerde toevoer – Natuurlijke afvoer

Systeem C = Geforceerde afvoer – Natuurlijke toevoer

Systeem D Geforceerde afvoer – Geforceerde toevoer

Zelf ventilatiesysteem plaatsen? Bezoek de no 1 webshop voor ventilatie toestellen.

Ventilatieshop.be

Professionele firma of plaatser nodig? Nu offerte aanvragen

Laat dit veld blanco